Maatregelen Covid-19

ALGEMENE RICHTLIJNEN

  1. Blijf thuis als u verkouden bent of griepklachten hebt.
  2. Taverne Charmant kan gasten weigeren bij vermoeden van verkoudheid- en/of griepklachten 
  3. Volg altijd de aanwijzingen van ons personeel op.
  4. Gebruik bij binnenkomst het aangewezen handdesinfectiemiddel.  
  5. Was na het toiletbezoek grondig uw handen.
  6. Betaal zoveel mogelijk contactloos (pin of mobiel). 
  7. Wanneer u zich niet houdt aan de 1,5m regels van Taverne Charmant en/of de geldende 1,5m regels van de overheid dan kan de toegang worden ontzegd. Schade die Taverne Charmant leidt door uw handelen in strijd met die regels kan op u worden verhaald.

Binnenkomst
Bij binnenkomst vragen wij u om te wachten aan de deur.
Iemand van het personeel komt zo snel mogelijk naar u toe.
Wij zijn verplicht om u, alvorens u naar binnen kan, enkele vragen te stellen zoals:

  • Had u één of meerdere klachten in de afgelopen 24 uur?
  • Hoesten, neusverkoudheid, koorts vanaf 38 graden en/of benauwdsklachten
  • Heeft u op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  • Heeft u het nieuwe coronavirus gehad en is dit afgelopen 7 dagen vastgesteld in een lab?
  • Heeft u een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus en heeft u in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
  • Bent u in thuisisolatie omdat u direct contact had met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Antwoord u op één of meerdere vragen met een: “Ja”, dan zijn wij verplicht u de toegang tot onze taverne te ontzeggen.
Wij vragen u hiervoor begrip te hebben.
Antwoord u op alle vragen: “Nee” dan bent u van harte welkom in onze taverne, en zal iemand van ons personeel u naar uw tafel begeleiden.

Vriendelijk verzoeken wij u om niet te blijven staan in onze taverne, maar plaats te nemen aan uw desbetreffende tafel.

Reserveren
Het is het beste om op voorhand te reserveren, aangezien wij slechts 30 gasten tegelijkertijd in onze taverne mogen toelaten.
Reserveren aan de deur is ook mogelijk, echter loopt u dan de kans dat er op dat moment geen plaats meer is. Een belletje, mailtje of Whats Appje vooraf kan dit voorkomen.

Toiletgebruik
Per toiletbezoek is er maximaal 1 persoon toegestaan.
Gebruik hiervoor het vrij/bezet bordje.
Staat het bordje op vrij? Dan kan u gebruik maken van het toilet, draai vóór het naar binnengaan het bordje op bezet.
Was na ieder toiletbezoek grondig uw handen.

Verlaat u het toilet? Draai het bordje dan weer op vrij.

  • Na ieder toiletbezoek wordt het toilet grondig schoongemaakt door één van onze medewerkers.
  • Wij houden hierop zoveel mogelijk toezicht maar rekenen ook op onze gasten om zichzelf aan onze richtlijnen te houden.

Tafels, stoelen en menukaarten

  • Tafels, stoelen en menukaarten worden grondig gereinigd als gasten Taverne Charmant hebben verlaten.
    Wij rekenen op uw geduld, als u even moeten wachten voor u plaats kan nemen.

Looproutes:

  • Al onze looproutes (naar het toilet, terras, etc.) zijn éénrichtingsverkeer. Ziet u iemand tegemoet komen? Neem afstand en wacht even tot de persoon voorbij is.
    Daarna kan u de looproute vervolgen.

Bestellen:

  • Bestellen kan via de online app Amuse Menu, uitleg kan u vinden op uw tafel. Uiteraard kan u ook uit onze gewone menukaart bestellen.

Bediening:

  • Ons personeel zorgt voor de gepaste afstand van 1.5 meter. Op het stoepterras wordt u bestelling op het kastje geplaatst, deze dient u zelf van het kastje te nemen.
  • Binnen worden de bestelling via een trolley bij u aan tafel gebracht, u dient zelf de bestelling van de trolley te nemen. Er geld een maximum van 30 personen (exclusief personeel). 
  • Op het tuinterras kan u de gerechten van de tafel bij de keuken nemen en drankjes kunnen worden afgehaald bij de tafel aan de deur van het terras.
    Uw tafelnummer wordt bij iedere bestelling genoemd.
    De tafelnummers zijn op iedere tafel duidelijk zichtbaar.

Toezicht en naleving van de protocolregels:

  1. De veiligheid van gasten, medewerkers en leveranciers staat centraal bij onze protocolregels. 
  2. Er zijn voldoende medewerkers aangesteld die verantwoordelijk zijn voor de naleving van het protocol en die dit ook actief controleren.